Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

torsdag 4 februari 2010

Har Linda tappat det helt?

Såna här texter och uttryck får mig att må illa.
Jag hittade den via den excellenta bloggen Skriet Från Kärnfamiljen. Läs gärna Rebeckas inlägg.
Problemet är väl snarare att vi ser så många perfekta kroppar och sen barnsben matas med bilden av hur man skall se ut för att duga.
Om vi istället skulle låta våra barn växa upp med en sund inställning till den mänskliga kroppen och dess olikheter så slipper de oroa sig för vilket BMI de har och kan istället kanske lägga sin energi på att känna efter hur de egentligen mår.
Jag lärde mig acceptera min kropp när jag började visa min naken inför andra och märkte att de accepterade mig för den jag är. När jag väl hade accepterat min kropp lärde jag mig tillslut att tycka om den och därefter har jag tagit hand om den på ett mycket bättre sätt. Jag tycker det låter som en sundare väg än att skrämma sig till panikträning och späkande dieter.
Och till Lnda vill jag bara säga: Sluta slå in i folk att vissa utseenden är bättre än andra! Även om du själv anser dig stark och opåverkbar så är det många andra som läser dina ord som lag.

1 kommentar:

  1. Linda Skugge har skrivit (skriver fortfarande?) för kvällspressen. Kvällpress-skribenter har säker stenkoll på dokusåpakändisar men inte på mindre ytliga ting. Så'na ska man inte ta på allvar.

    SvaraRadera