Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

fredag 15 juni 2007

Moralpanik!

Är det du eller jag som klär sig fult?
Moralens väktare, som ofta även utsett sig till att besluta om vad som är moraliskt och inte, har i USA lagstiftat om hur man får klä sig. Skönt, då var det problemet ur världen...
Vad är det som får folk att tro att man kan åtgärda problem genom att lagstifta bort dem? Om det nu skulle vara så farligt med att folk (här tydligen mest ungdomar av afro-amerikansk härkomst, vilket även adderar en rasistisk nyans) visar linningen och mer därtill av sina underkläder, vad är det som säger att deras önskan om att klä sig så försvinner genom böter?
De (en mindre mängd) kommer kanske att hissa upp brallorna, men deras önskan att klä sig så kommer att finnas kvar. Vill man ändra nåt får man väl gå till grunden med det hela?
Sen är hela "problemet" ett icke-problem i min värld. Människor skall väl vara fria att klä sig hur de vill. I mitt Utopia skall man kunna gå på stan naken om väder och situation tillåter. Genom att förfasas och lagstifta gödslar moralgubbar och -tanter den känsla av att vara rebell det ger att visa underkläderna.

3 kommentarer:

 1. handlar inte om moral. Handlar om att klä sig ordentligt. för vad är det för mening att ha ett skärp när byxorna redan hänger i knävecket???

  SvaraRadera
 2. Sen när är det ok att lagstifta om vad som är snyggt/ordentligt och inte?
  Vill du klä dig som dina föräldrar eller deras föräldrar?

  SvaraRadera
 3. Om man börjar lagstifta om hur man får klä sig, var tar det då slut, ska man lagstifta om frisyrer, glasögon, vilken bil man får köra? Och vem bestämmer vad som är snyggt? Allt är ju i bektraktarens ögon.....

  SvaraRadera