Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

måndag 12 mars 2007

Reclaim the body!

Nyss kom jag att tänka på hur irriterande fel det är att reklamen har tagit den nakna kroppen från oss vanliga människor, för att ge den till de som uppfyller de svåruppnåeliga ideal som den satt upp. Samtidigt har de passat på att sexualisera nakenhet för att lättare kunna lägga till lite "nerv" till budskapet.
Vi vanliga skall se de "perfekta" kropparna och förstå att vi bör skämmas över våra egna fullt funktionsdugliga, och då menar jag alla kroppar som håller ett liv.
Inte ens i en kampanj om trafikskadade fick personerna vara "riktiga" handikappade, man tog in modeller.
Nej, det är dags för alla oss vardagsfula att resa på våra valkiga, ärriga och personliga kroppar och göra revolt!
När sommaren och värmen kommer inför vi en "nakendag" så vi dränker alla photoshoppade ideal i riktiga kroppar med personlighet. Vilka är med? Upp med en hand!

3 kommentarer:

 1. Jag tycker att inte bara är reklamen som har satt upp höga ideal som ingen kan nå till. Det finns ju en del tidningar (utan att nämna några namn) som mer eller mindre ägnar alla sidor åt att racka ner på folk. Det är allt från storlek på bröst (hmm, de verkar ha ändrat storlek, är det ett lyft eller en bh?), till klädsel (huuuur kan hon (för det är oftast en tjej man rackar ner på upplever jag det som) ha de kläderna på sig, de solglasögonen, de skorna, den handväskan, det är ju såååååååå ute). Inte konstigt att tjejer nu för tiden växer upp och har taskig självkänsla. Vem vågar avvika från mängden, risken är ju att man blir mobbad. Man vill ju bara vara accepterad, en i gänget, en kompis. Att då ta steget till att slänga kläderna måste kännas enormt avlägset. Om man då, när man står där utan skydd av kläder och accessoarer, får kritik för hur man ser ut så har man inget att skylla på. Man har ju inte handlat sin kropp på rea till exempel. Att förstå att det finns människor som inte rackar ner och hackar på en för hur man ser ut är nog inget man vågar tro och hoppas på. Man hamnar i ett slags ekorrhjul, och vem är stark nog att kliva ur först? Upp till kamp och bojkotta såna tidningar!!!!

  SvaraRadera
 2. joakim wingren8 april 2010 10:54

  just det faktum att nakenheten sexualiseras är det som gör naturismen kittlande o njutningsfylld. joakim wingren

  SvaraRadera
 3. ...och som vanligt Joakim väljer du att missförstå.
  Välj en annan grupp att blanda dig med om du vill ha sexualiserad nakenhet! Det finns såna också.
  Vi inom naturiströrelsen vill inte blanda ihop oss med swingers, jag antar att swingers inte heller är intresserade av blandas ihop med oss, de är säkert respektfulla och sansade individer de också. Kanske är du välkommen i deras kretsar iallafall.
  Med detta svar avslutar jag debatten med dig och kommer att radera kommande inlägg om du envisas att försöka blanda ihop begreppen. Skaffa gärna en egen blogg där du kan saluföra dina fantasier bäst du vill.

  SvaraRadera