Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

torsdag 8 mars 2007

Vart går mina egna gränser?

Att jag njuter av att vara utan kläder är kanske rätt uppenbart för er som läser den här bloggen men vill jag verkligen vara naken i alla situationer? När vill jag inte klä av mig, när vill jag inte att andra skall vara nakna och varför?
- Matlagning, känns inte helt rätt. Jag tänker på att steka sprättigt bacon och hår i maten, 'nuff said. Det gäller nog hela matsituationen, gå på restaurang och även att äta mat. Det sistnämnda har hänt iallafall, det var vaaaarmt den dan.
- Arbete med heta, frätande eller på annat sätt farliga vätskor. Eller rättare sagt; saker som kan sprätta, stänka, spilla eller flyga omkring och som inte är bra kombinationer med naken hud. Ingen nakensvetsning med andra ord. Däremot har jag snickrat på ett mindre tak och klippt gräsmattan utan kläder.
- Vara ensam utan kläder i en grupp med påklädda människor. Lite beorende på situationen och vilka de andra är men det känns som risken är stor att det skulle kännas obekvämt.
- Stressa runt bland en massa andra stressade, nakna människor. Tänk; naken julhandel i en (varm) storstad. Flanera, visst. Handla, funkar det med. Nu när jag tänker på det vill jag aldrig stressa runt bland andra människor, varken med eller utan kläder.
- Styrdans, inte än iallafall.
- Styrketräna. Jag vet att det i veckan var ett gym i holland som började köra nakna söndagar men jag vill ha så lite hudkontakt som möjligt med maskiner andra svettats på. Jag antar att alla har handduk att sitta på men det blir så mycket annan kroppskontakt i en styrkemaskin så det känns lite komplicerat. Löpband vore kul att testa nån gång däremot.
- I London finns en klubb som kör nakna klubbkvällar med DJ:s, barer och hela kitet. Man lämnar in alla kläder i garderoben och sen klubbar man loss som vanligt. Jag vet inte om det är nåt för mig men det kan vara för att jag inte är nån riktig klubbmänniska kanske.
- Sitta i lyx-lounge och dricka drinkar. Jag tror inte den rätta känslan skulle infinna sig. Det skall vara shyssta kläder och accessoarer för att bli helt rätt.
- Läkar- och tandläkarbesök vore nog lite störande om doktorn inte hade sin vita rock åtminstone.
Sen vet jag inte om jag kommer på så mycket mer. Nån annan?

2 kommentarer:

  1. - Gå till en massör som masserar utan kläder?
    - Gå till en frisör som klipper dig utan kläder?

    SvaraRadera
  2. Jag kan inte se att det finns någonting som skulle få mig att vilja använda kläder, utom extrem kyla och arbete med farliga sysslor. Jag klär på mig när jag bygger, och när omvärlden tvingar mig. Men jag vill inte bli tvingad.

    SvaraRadera