Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

lördag 22 januari 2011

Äntligen?

Efter Veckorevyns försök att avdramatisera den normala kroppen så har många bloggare tagit upp behovet av att vi visar fler kroppar som motvikt till reklamens (och vissa veckotidningars) ensidiga ideal.
Här kommer ett par axplock från bloggosfären:

Det är bara att läsa och klicka vidare.
Min förhoppning med det här är framförallt att kroppsskräcken i samhället kanske minskar om det här får fart. Kroppsskräcken här avser skräcken inför kroppar som inte är skavankfria, vältränade, ärrfria och idealanpassade. Kanske fler skulle må bra av att prova på naturism och nakenbad.

För er som känner för att prova på känslan att befinna sig på en helt jämn nivå med andra människor och se att alla har sina skavaner så finns chansen på söndag kl 14 på Delfinens Sportcenter i Hågaby i utkanten av Uppsala. Varm rehabbassäng anpassad för babysim, bastu finns också för de som så önskar. Ta gärna med fika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar