Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

söndag 2 januari 2011

Gamla bekanta, nya erfarenheter

Vid en gemensam bastukväll häromdagen fick jag äran att övervara ett flertal premiärer. Folk badade isvak för första gången. Några träffades för första gången. Och inte minst, för ett par stycken var det nakenpremiär i blandat sällskap.
Det var en glad överraskning för mig, det var inte nåt jag hade väntat mig och det skedde så avslappnat och näst intill obemärkt att det blev bara naturligt. Jag kände mig därmed inte "skyldig" till någon slags mental press eller påtryckning, vilket jag tror jag pratat om tidigare.
Under kvällen fick jag ett par frågor om min naturism och hur och varför jag började. Som vanligt hade jag inte några klockrena svar. Tänk att det skall vara så svårt...
Det lät dock på de andra som att de inte längre var lika avogt inställda till det hela.
Vi får väl se om de hakar på i sommar.
Hur svarar ni andra när folk frågar om hur och varför?

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag svarar sanningsenligt att jag halkade in på ett bananskal.. Jag var hemma hos en vän, det var en mycket varm vårdag och vi kom på att vi skulle åka å bada. Min vän sade då att enda alternativet var nakenbad för honom och jag följde med å undrade hur det skulle bli. Väl framme på Fjällnora klädde ajg tveksamt av mig och lade mig på filten.. 10 minuter senare utbrast jag: varför har ajg inte gjort det här tidigare!? Sedan dess är ajg fast!
    Varför? Frihetsskänslan, enkelheten, alla härliga människor...

    SvaraRadera