Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

fredag 14 september 2007

Jag är inte ensam!

Hittade ännu en diskussion om hur konstigt det egentligen är med uppdelade omklädningsrum.
Tanken måste ju vara att hålla isär de parter som anses "tända" på varann om de skulle se den andra utan kläder.
Med modernt tankesätt kan man fråga sig hur man försvarar könsseparering med tanke på HBT-personer. Var skall en homosexuell person byta om för att eliminera risken (?) för sexuell upphetsning? Eller en transa?
En lesbisk kvinna skulle då få lov att byta om med killarna... men då skulle ju killarna tända på hennes nakna kropp ...eller? Och hur skall vi vara säkra på att hon verkligen vore lesbisk och inte bara sugen på att flukta?
För hela resonemanget bygger på att alla tänder på alla av det motsatta könet om de är nakna. Det gäller inte för mig iallafall.
Jag kan erkänna att jag haft sex utan att ta av mig kläderna och jag har varit naken utan att ha sex, men det kanske bara är jag? Det tycker jag iallafall tyder på att det inte finns nån av gud given koppling mellan nakenhet och sex.
Men om vi inte separerade våra unga små så fort de kan sköta sig själva så skulle de kanske få för sig att det inte finns nån (av det andra könet) som ser ut som de photoshoppade reklambilderna.
...och så kan vi ju inte ha det?

Edit: Hittade en till som har tröttnat på sexualiseringen av nakenhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar