Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

tisdag 5 februari 2008

Den nakna kroppen

...har inte per automatik med sex att göra.
Med anledning av den senaste frågan här på bloggen länkar jag till ett tidigare inlägg i frågan.
Gemensamma omklädningsrum på badhus skulle även underlätta för familjer som vill kunna hjälpas åt med barnen.
Nu satte jag avslut för undersökningen till om ca: 2 veckor. Har ni förslag på nästa fråga så hör av er.
Jag vill även gärna ha era kommentarer i ämnet.

9 kommentarer:

 1. Hej jagskulle gärna vilja komma i kontakt med dig för att ställa lite frågor.
  maila gärna mig på rosi.hellquist@titan.se

  SvaraRadera
 2. En uppföljande fråga vore intressant. Av de som är för ett blandat omklädningsrum hur är ålder- och könsfördelning i den gruppen? Är det vanligare bland yngre att ha lättare för att slänga av sig kläderna (i detta "jag måste synas i 15 sekunder om det så bara är i big brother"-klimat som jag tycker det är just nu) i blandade sällskap?

  SvaraRadera
 3. Intressant fråga, speciellt med tanke på de problem med stigande ålder som naturiströrelsen dras med. Enligt många skribenter och andra sajter följer inte åldersfördelningen resten av samhället utan ligger mycket högre. Detta kan i sig vara en ond cirkel som kan vara svår att bryta, speciellt i ett så ålderssegregerat land som vårt eget. Här hemma ser man ju väldigt sällan umgänge över åldersgränserna på det sätt jag tycker mig ha upplevt utomlands.
  Men för att hålla mig till huvudfrågan här: Jag tror inte de ungdomar som är ute efter sina "15 minuter" är intresserade av den typen av nakenhet som jag tror på. Om de satsar på att kasta kläderna så är det förmodligen i syfte att dra uppmärksamhet till sig men om det inte vore nåt konstigt med en naken kropp för betraktaren så skulle de kanske vara tvugna att ta till andra trick, kanske utveckla en personlighet som inte baserades på yta.

  SvaraRadera
 4. Min teori är att dagens ungdom (inser att jag låter som om jag är född på stenåldern) har lättare att kasta kläderna inför människor som är mer i sin egen ålder, istället för på t.ex. en nudiststrand (där de fördomsfullt säkert tror att det är en massa gubbsjuka, nakna gubbar som strosar omkring och inget vill hellre än glo på söta, unga, nakna tjejer). De skulle kanske inte känna sig lika hotade, och utsatta, i ett blandat omklädningsrum på gymmet.

  SvaraRadera
 5. Ja, risken för snuskgubbar avskräcker nog en hel del. Jag tror dock inte det ligger i snuskgubbarnas intresse att klä av sig själva. Dessutom tror jag risken för ett avslöjande är större på ett nakenbad där en upphetsad man skulle ha svårare att dölja det än på en textilstrand.
  Jag har även läst i artiklar att den sociala kontrollen är mer omfattande och stammisarna verkar hålla ett vakande öga på de som är där i snuskavsikter.
  Men visst håller jag med dig i att vi är mer ålderssegregerade här i landet och att det verkar framförallt finnas en fobi för yngre att bli sammankopplade med äldre generationer. Hmm, tror jag skall utveckla det där i ett inlägg.

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Gemensanna omklädningsrum har jag efterlyst länge. Just därför att det är så trist att byta om utan resten av familjen. Eftersom ajg är naturist så badar ajg ju iofs mest på föreningsbad och slipper det bekymret- men i andra sammanhang så känns det så dumt att inte kunna basta med tex kurskompisar mfl.

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Jag har startat ett projekt om Den nakna kroppen som förhoppningsvis kommer resultera i en utställning. I dagsläget är det en grupp på Facebook. Jag skulle vilja länka till denna bloggen, hoppas att det är ok!
  /Linnea

  SvaraRadera
 8. Nakenstickaren:
  Ja visst vore det trevligt att kunna få umgås över könsgränserna även när man badar och bastar efter gymet tex.

  Linnea:
  Klart du får! Det är bara roligt. Nu blir jag ju nyfiken. Berätta gärna mer.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera