Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

onsdag 7 januari 2009

Lika behandling?

Finns det nån mer än mig som funderat på om naturism/nudism kan påverka synen på jämställdhet?
Min tanke är att om man inte gör nån åtskillnad mellan könen i avseende på omklädningsrum och eller badkläder, kommer det att bli lättare att behandla varann lika?
Finns det nån här som vuxit upp i naturistkretsar och har nån åsikt eller erfarenhet?
Om vi skulle få växa upp i avsaknad av åtskillnad i form av olika omklädningsrum kanske vi lättare kan lära oss att skillnaden är främst (endast) fysisk. Och inget talar för att de i det ena omklädningsrummet skall tända sexuellt (endast) på de i det andra omklädningsrummet, kanske skulle det även minska den sexuella spänningen med den nakna kroppen också.
Är det möjligt att bryta ner den barriären?
Jag är väl medveten att det inte är den enda separerande behandlingen som förekommer men den är ganska konkret och lättangripen, om man vill.
Precis när jag skriver detta trillar den här posten in från en av mina favoritbloggar.
Intressant att de tar upp den rakt motsatta rörelsen, mer separation. Jag kan förstå att det kan vara skönt, som en fristad där kvinnor får vara ifred från bedömningar från män. Som vanligt går de längre än så och ställer de intressanta frågorna om inte kvinnor också bedömer varandra, jag kan iallafall känna mig bedömd av andra män så jag ser inte att mer separation löser detta.
Jag tror att vi skall försöka lösa upp den patriarkala hierarkin genom att inte göra åtskillnad mellan personer bara på grund av vad som finns där låren möts. Vi gör ju inte nån åtskillnad på grund av andra fysiska företräden, så som hårfärg, längd och så vidare.
Hoppas liksom Frida på svar om detta, även om jag knappast har så många läsare som de har.

Läs gärna min gamla post om tankeexperimentet kring det här.

1 kommentar:

  1. Vi är naturister jag o min kille..Vi började i somras med o campa. Det var mycket mycket trevligt folk.. Alla behandlade alla lika. Min kille kände sig då inte bedömd av andra män.. Vad är det man ska bedömma??? Penisstorlek??
    Samma med oss kvinnor vad ska vi bedömma??? Brösten????

    SvaraRadera