Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

onsdag 21 oktober 2009

Nakna inför livet?

Kan detta vara en väg för att få upp ögonen på folk? Det är iallafall den tanke som ledde fram till namnet på denna blogg. Inför livet står vi nakna, det spelar inte nån roll vad vi klär oss i för roller eller kläder, livet drabbar oss hursomhelst. Vi föds nakna, under kläderna är vi alltid nakna och när vi avslutar så är det våran nakna kropp som dör. Kläderna har inget med det att göra.
Om vi i föreningen skulle anordna ett välgörenhetsbad i något av badhusen? Svettis är kanske det bästa alternativet men tiden rinner ifrån oss.
Min idé:

  • Välj ut en mottagare som intäkterna skall gå till. Min första tanke var att det skulle vara en av de organisationer som är kopplade till någon specifik sjukdom då det känns som det finns en koppling till den nakna kroppen. Men ju mer jag tänker på det desto mer ok känns det med nån hjälporganisation som till exempel Läkare utan Gränser.

  • Försök få med uthyraren på det hela och få subventionerat pris vid detta tillfälle.

  • Kontakta mottagarorganisationen och hör efter om det finns intresse av att komma och informera ytterligare under evenemanget. Eller åtminstone få informationsmaterial.
    Om vi till exempel väljer Rosa Bandet och Cancerfonden skulle det vara intressant att få höra hur sjukdomen förändrar synen på den egna kroppen och vad utseendet betyder i jämförelse med livet.

  • Se till att få publicitet innan evenemanget. Tidningar, TV, radio, web... Berätta vad det är och varför.


Varför skulle då detta funka när vi inte har så många besökare idagsläget? Skulle det komma fler besökare om det skulle kosta 100:- istället för 50:- per person?
Vet ej, men jag tror det kan sätta fokus på att det inte har med sex att göra, att det inte är nåt voyeuristiskt eller exhibitionistiskt. Man kan vara naken utan att det är nån stor grej, utan att göra nån sak av det. Naken är lika med naturlig och mänsklig, vi är en och samma mänsklighet oavsett om vi bor i ett flyktingläger och är klädda i säckväv eller i ett i-land och har dyra märkeskläder. Social nakenhet är en enorm jämställare, vi blir alla lika.
Vi som förening kanske inte värvar så många nya som kommer direkt till inomhusbadet men drar vi tillräckligt många redan frälsta från omkringliggande områden går det ihop sig och vi får upp ögonen på många andra som kanske vågar sig ut till sommaren?
Huvudsaken här är ju dessutom att dra in pengar till, och hjälpa, människor som behöver det.

Snälla! Det här vill jag ha kommentarer på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar