Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

onsdag 28 september 2011

Den nakna känslan

Hur känner ni inför det här med kläder? Tycker ni att de är störande och obekväma för jämnan eller är de kanske rent utav helt ok?
Barely Melissa har skrivit om det och efterlyser kommentarer.

10 kommentarer:

 1. Jag väljer alltid att vara naken, om möjligt. Ofta när jag är påklädd känner jag mig lite som att man lindat in mig i tjocka sjok med tyg, och jag anpassar mig onaturligt efter dem. Jag måste ha bälte för att mina byxor inte ska ramla av, och det gör att jag blir mer medveten om min mage och mina lår. Vilket i sin tur får mig att spänna mig och ofta stå i en ansträngd ställning, vilket i sin tur ofta ger mig ryggvärk.

  Är jag naken tänker jag inte på kläderna och min kropp håller en ställning som fungerar för den, utan att försöka anpassa sig efter tyget som den är inlindad i.

  SvaraRadera
 2. Känner igen det där, fast jag tänker inte på vad kläderna gör förrän jag är av med dem. Tyvärr är jag alldeles för frussen för att kunna gå naken så mycket som jag vill. Tur att det finns bastu.

  SvaraRadera
 3. Tycker inte kläder är störande. Dock försöker jag vara naken så mycket det över huvud taget går. Hemma som ute som på jobbet... ;-)

  SvaraRadera
 4. He he har ett ganska så ensamt och lugnt jobb... ;-)

  SvaraRadera
 5. Oj, Crille, vad jobbar du med?

  SvaraRadera
 6. Jag hade ett eget kontor där jag var ensam för flera år sedan och kunde då arbeta naken hela dagen utan att bekymra mig. Det var en otroligt befriande känsla. I början kändes det dock lite komiskt när man satt i viktiga telefonsamtal med framstående jurister, andra högt uppsatta chefer men än värre var det när jag rapporterade till min vd dagligen och där satt jag helt naken vilket varken han eller de jag pratade med hade det minsta aning om, det var så man blev lite munter, men det var befriande skönt

  SvaraRadera
 7. Hehe Eva, jag läste om ett naturisthotell där en del besökande familjemedlemmar var tvugna att jobba delar av vistelsen och satt i endast skjorta med laptopen vid poolen och hade videokonferens.
  Jag har själv gjort likadant härhemma förut, jobbat naken på distans alltså. Skönt!

  SvaraRadera
 8. Somliga har det bra... själv jobbar jag i kundtjänsten större delen av dagen. Hade just varit snygg att bara vara iförd tröja eller skjorta... vad hade kunderna trott

  SvaraRadera
 9. Antar att det inte är en telefonkundtjänst då?

  SvaraRadera
 10. @Anders: Jag jobbar som webmaster, hehe
  @Eva: Underbart eller hur - och som du säger mycket befriande. Jag knäpper mycket kort när jag är naken, gjorde du det också Eva?

  SvaraRadera