Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

söndag 4 september 2011

Reflexioner från Sydkorea

När jag besökte ett Jimjilbang i Seoul var det nog inte lika omvälvande som för den här kvinnan.
Hon rapporterar i Observer Today bland annat om det hennes väninna uttrycker:
It's true that we are sexual beings, but that's not all we are. We are friends, family, communities ... I find it freeing to come to the jijibong and just be myself with a group of women.

5 kommentarer:

 1. Bra och givande reflexion

  SvaraRadera
 2. Instämmer, hade nog gjort samma reflexion om jag hade besökt ett Jimjibang innan jag en dag var mogen för att bli naturist.

  SvaraRadera
 3. För mig handlar mycket av mun naturismen om just det här. Jag är så mycket mer än ett kön och ett genus. Jag är så mycket mer än bara sexuell. Och samtidigt är vi alla endast människor.

  SvaraRadera
 4. Jo det är sant naturism handlar om så mycket mer än kön, genus och sexualitet. Naturismen för mig är något ännu större en enorm frihetskänsla när vi är nakna, både män och kvinnor. Men vad jag förstår så har flera naturister eller föreningar i Sverige nog missuppfattat detta eftersom flera män som praktiserar naturism på samma sätt som jag oftast blir portade vid t ex inomhusnakenbad när de inte har någon kvinna med sig i sällskap och då har de missuppfattat hela naturismens grundfilosofi.

  SvaraRadera
 5. Eftersom jag inte har några sådana erfarenheter så är du mer än välkommen att skriva ett inlägg i ämnet. Jag vill gärna höra mer om vilka erfarenheter du och andra har.

  SvaraRadera