Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

söndag 15 mars 2009

Sex, lies and photoshop

Tja, det är väl vad som säljer tidningar, eller magasin, som de kallas nu för tiden. De här blanka, tjocka och reklamspäckade tidningarna som skall hjälpa oss att hitta en identitet. Eller iallafall tala om för oss var vi kan köpa en färdig.
New York Times har lagt upp en video (inte ens fem minuter) om den totala dominansen av photoshoppade bilder och vad det gör med människors kroppsuppfattning och självförtroende.
Jag tycker det är en lysande utmaning som sägs i slutet. Vilket magasin vågar ge ut ett nummer helt utan photoshoppade bilder?
Skulle ett magasin som hade det som affärsidé kunna överleva? Skulle tillräckligt många hinna köpa det och inse det sköna i att se ideal som åtminstone finns i verkligheten innan det gick i konkurs? Förmodligen skulle det inte få in tillräckligt många annonsörer eftersom läsekretsen kanske skulle lära sig att tycka om sig själva som de är och inte känna behov av en massa onödiga produkter som inte funkar. För om de funkade skulle väl fotomodellerna använda dem och inte photoshop?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar