Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

fredag 26 juni 2009

Jag är förmodligen lite naiv

Igår när jag precis var framme vid kassan på systembolaget ringde min telefon. Jag svarade, trots att jag precis var framme och strax skulle till att strula med kort, kassar och annat (leg också visade det sig :) ). I andra ändan presenterade sig en person som ringades för en av kvällstidningarnas debattavdelningar.
Personen framförde en förfågan om hurvida jag skulle kunna skriva en naturistvinklad debattartikel med anledning av toplessbeslutet i Malmö.
Här skall jag erkänna att jag blev väldigt smickrad. Lilla betydelselösa jag. Upringd av en stor drake. Det jag fortfarande inte är helt på det klara med är om det gällde papperstidningen eller "bara" deras debattavdelning på webben. eftersom jag inte läser kvällstidningarna, varken på nät eller cellulosa har jag inte koll på vad som finns.
Jag försökte snabbt se klart och fundera på om och vad jag skulle kunna säga i frågan, speciellt med den vinkeln han ville ha. Jag kom fram till ett par saker som talade emot att jag skulle acceptera erbjudandet:
  • Tidsbrist, jag hade inte nån lucka under eftermiddagen som jag kunde sätta mig ner och skriva nåt vettigt på.
  • Fel vinkel. Jag gläds åt att Malmö tagit ett steg i rätt riktning och hoppas fler kommuner tar efter, men jag vill inte lägga mig i debatten och försöka göra det till en naturist-sak. Det här handlar inte i första hand om nakenhet, utan om lika rättigheter. Sen, visst, det finns paralleller att dra, men det kanske räcker om jag gör i min lilla blog.
  • Integritet. Jag har ju valt att vara rätt anonym här på bloggen och mina åsikter är mina privata. En debattartikel av den här typen tycker jag skall skrivas av nån som komit lite längre i sitt utagerande naturistande och med lite mer bakom ryggen
Mitt första invändande erbjöds en lösning som gick ut på att jag skulle bli intervjuat i 20 minuter och sedan få en artikel skriven åt mig, att sedan bearbeta och sätta mitt namn under.
Hade det varit nån annan slags tidning så kanske... Jag är medveten om att jag nu bränner mina skepp om personen verkligen läser min blogg, men det får jag ta. Jag borde inte dra några slutsatser utan att ens ha gett det en chans, kanske hade jag blivit mycket nöjd med resultatet. Men jag är väl för cynisk antar jag.

Samtidigt känner jag att jag är rätt naiv, jag hade aldrig tänkt mig att tidnignar sitter och kontaktar potentiella debattörer, ger dem en pitch med vinkel och även erbjuder sig att skriva deras inlägg. Jag kan tänka mig att det fungerar i många fall och att många debattörer tacksamt tar emot professionell skrivhjälp, av tidsbrist eller jantelag. Men jag kan även tänka mig att det publiceras en del debattartiklar som aldrig skulle sett dagens ljus om inte någon på tidningen kläckt en bra, säljande idé.
Eftersom jag är konflikträdd och inte vill trampa nån på tårna skall jag här inflika att uppringaren inte på nåt vis var otrevlig eller påstridig.

Sorry, för ett långt inlägg som inte hade nånting med naturism eller nakenhet att göra. Det här får vi sortera in under mediekritik eller nåt...

Nu skall jag snart få kasta av mig paltorna för den här veckan, hoppas stugbesökaren är accepterande ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar