Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

onsdag 12 november 2008

Skillnad på jämställdhet och jämställdhet?

Varför skall en kvinnas bröst alltid vara sexuellt laddade? Oavsett vad hon själv vill? Speciellt när en mans dito så väldigt sällan är det.
Exakt VAD skulle hända med barn som får se nakna kvinnobröst i ett badhus? Och varför skulle inte detta hända när brösten sitter på en man?
Slutligen: Varför är det ok att tycka att olika normer angående kvinnors och mäns kroppar är ok men inte att kvinnor får lägre lön än män för samma jobb?
Samma personer som i kommentarerna till denna artikel påstår att det är helt normalt att kvinnor skall skyla sin överkropp medan män inte behöver det skulle förmodligen inte hålla med om det gällde slöja eller den norm som säger att kvinnor är mindre värda på arbetsmarknaden. Ser de inte parallellen?
JämO hänvisade till normer när de avslog anmälan om diskriminering, skulle de ha gjort samma sak om en kvinna anmälde löneglappet mellan sig och sina manliga kollegor? "Jo, men lilla stumpan, så funkar det här sörru. Det är enligt gängse norm."
Och till er som säger att "Det finns väl viktigare strider att ta." Det är väl EN och SAMMA strid!? Att en person skall lyda under samma regler och ha samma rättigheter som alla andra, oavsett vad som finns mellan låren (eller hur mycket fett som finns framför revbenen)? Om vi tillåter könsbestämda normer i ett sammanhang är det ju svårt att motarbeta dem inom ett annat, eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar