Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

torsdag 30 april 2009

Vad är farligast? Prydhet eller öppenhet?

Enligt en studie som gjorts av British Naturist Society så speglar antalet tonårsgraviditeter i ett land dess attityd mot den nakna människokroppen. Antagligen för att det blir så mycket svårare för vuxna att tala om sex och samlevnad med barnen.
Det finns ju intervjuundersökningar som visar på att barn som växer upp i naturistkretsar har bra insikt i vad som kommer att hända med deras egna kroppar i puberteten. Detta och en öppen attityd för frågor förebygger nog många oönskade graviditeter, har de bara kunskap så blir det lättare att skydda sig vettigt.

Westminster Government figures published recently show that the UK has the worst teenage pregnancy figures of any country in Europe, while the figures are even worse in Scotland.

The UK is probably the most censorious country in Europe about anything to do with the body.

This pattern of less body tolerance, worse outcomes is repeated across the Western world. Our research shows conclusively that this is no chance connection.


Artiklar om studien:
The sun
The Herald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar