Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

torsdag 30 april 2009

En ny religion?

En tanke som jag haft tidigare är att vi kanske skulle försöka definiera naturism som en religion och därmed kunna åtnjuta samma rättigheter och kräva lika mycket utrymme som (en del) religiösa personer gör. Hävda religionsfrihet om nån klagar när man är naken hemma i sin egen trädgård, tex...
Ja, jag vet att det inte är realistiskt men tanken är intressant tycker jag. Vad är det som definierar en religion i lagens mening? Är det nån som vet?

All Nudist har iallafall skrivit ett inlägg om precis det här.

1 kommentar:

  1. Ett annat alternativ är att se nakenheten som en rättighet - bland andra "mänskliga rättigheter". Vi har rätt att tro, tänka och tycka m m, men inte rätt att klä oss hur vi vill.

    Naturisterna i Spanien har tagit fasta på detta, särskilt framgångsrika har man varit i Katalonien. - Nu finns rätten att vara naken inskriven i lagen, den som önskar kan näcka mitt i staden utan att det finns någon laglig grund för myndigheterna att ingripa.

    SvaraRadera