Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

tisdag 26 januari 2010

Ja, vad vill du kunna göra utan kläder?

I dagsläget finns det ett antal lördagar under vintern som är bokade för nakenbad på Svettis. Men sen då? Tittar vi på rapporter från sydligare breddgrader spelas det boule, badminton, volleyboll (såklart) och det skjuts pilbåge, vandras i berg, rids på hästar och så vidare in absurdum. Nu har jag ju redan avhandlat en del om vad som kan anses klokt att pyssla med utan kläder men var och en gör sina val. Jag har till exempel fått mig förklarat av närstående att nakenridning förmodligen inte är någon behaglig upplevelse, ändock ser man det på bilder och filmer, främst från de franska naturistsemesterorterna.
Det kanske är dags för oss att tänka på vad vi vill kunna göra till sommaren. Skall vi gå ihop några stycken (föreningen?) och sätta upp volleybollnät ute i Fjällnora? Eller försöka få till en boulebana? Problemet därute är ju att utrymmet är minst sagt begränsat och pilbågeskytte skall vi nog inte ens tänka på.
Det behöver ju inte ske i strikt föreningsform då jag tror det kan finnas en viss aversion mot att behöva gå med i föreningar och på det sättet etikettera sig. Jag har ju gjort försöket med mejllistan här men den lockar visst inte heller, det är minst sagt tunnsått med inlägg. Det är svårt att uppnå den kritiska massan, ingen skickar nåt för det är ändå så få på listan och ingen går med för det är så få som postar...
Till och från anordnar föreningen evenemang som är mer slutna då viss kontroll av de deltagande önskas. Men om vi kunde få hjälp med att komma på nåt kul att göra, till exempel i Fjällnora, så kanske det skulle gå att ordna. Eller vad säger ni andra?

Så! Vad vill du kunna göra utan kläder i sommar?

5 kommentarer:

 1. joakim wingren7 april 2010 12:37

  utan kläder vill jag kunna vandra på strand klippor o skog o marl berg o dal. helt naken sporta sola bada. gå från hus till strand osv. älska utomhus ha sex ensam eller med någon helt öppet njuta fritt. vara kåt i naturen på sommaren. joakim wingren

  SvaraRadera
 2. Hej igen Joakim!
  De där första delarna är ju något som låter intressant medan sex-biten får du sköta på egen hand med respekt för andras närvaro.
  På våra aktiviteter är inte det beteendet välkommet av någon.
  Du får höra av dig till nån swingersklubb för det, det finns säkert på din sida landet.
  Blanda inte ihop oss med swingers, snälla! Lika lite som vi vill bli ihopblandade med fotbollsklubbar eller pokerföreningar.

  SvaraRadera
 3. joakim wingren16 april 2010 09:22

  varför inga nakenvandringar i sverige?

  SvaraRadera
 4. @joakim wingren
  Jag vet faktiskt inte. Men är du säker på att det inte finns? Jag är rätt säker på att jag läst om nakenvandringar runtom i Sverige. Är du med i någon naturistförening? Kolla vilka som finns i din närhet och vad de har för aktiviteter. Annars är det väl bara att arrangera en själv.
  Här var det ju nåt liknande iallafall:
  http://www.naturisten.se/redaktion_arkiv/2009_09/004.html

  SvaraRadera
 5. joakim wingren7 juni 2010 11:50

  varför inga nakenvandringar omkring göteborg skog eller skärgård?

  SvaraRadera