Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

tisdag 20 maj 2008

Starkt Klüft

Starkt gjort av Klüft som visar på integritet och distans till kändisskapet som följer på hennes idrottsliga framgångar.
Man undrar hur arrangörerna tänkte, varför den stora bysten, varför flätor (Ja, Pippi, men ändå)?
Sen ännu en "kändis" som blivit trampad på genom kroppsliga påhopp. Oerhört plumpt och sensationslystet av pressen. Vad har någon att göra med hur någon annan ser ut i (eller utan) baddräkt? Det trista med allt det här är att det säljer. Tänk om folk kunde vara lite mer avspända när det kommer till sin och andras kroppar, även om de inte har kläder på sig.
Frågan är om social nakenhet skulle bota den nyfikenhet som går ut över kända personer. Det vågar jag inte ens hoppas.

1 kommentar:

  1. Ja,tänk om...har man en gång haft tex ätstörningar så förblir kroppen ofta oerhört utsatt för ens egna stenhårda kritik resten av livet.Själv tycker jag,trots att jag snart är 35,att det är hemskt att visa mig i baddräkt.Trots att jag officiellt är "frisk" från ätstörningar sedan flera år.Å andra sidan tycker jag att kroppen ska ha kläder,få människor är vackra utan kläder.Fast det vore ju önskvärt om man slapp ha kroppsångest=p

    SvaraRadera