Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

lördag 16 augusti 2008

Redan de gamla grekerna...

Ja Tessan var ju på helt rätt spår när hon fick panik och helst av allt ville kasta den spruckna sponsordräkten och simma naken. Under de första olympiska spelen i antiken så tävlade alla nakna, i och för sig var det bara män som fick vara med men visst borde det funka även idag? Vore inte det en rättvisare tävlan? Inom simningen har vi de här "hajdräkterna" eller vad de heter, jag antar att det inte är alla som antingen blir sponsrade med en sån eller har råd att kosta på en själv. Vore inte klädfritt sim det allra bästa rent sportmässigt? Skall du kapa hundradelar så är det träning som gäller.
Detsamma borde gälla inom de flesta grenar inom sommar-OS, visst fäktarna kanske skall ha lite skydd om det inte skall bli lika blodigt som ursprunget till grenen.
Tror ni det skulle gå att anordna ett naken-OS? Där det är "Bara människor" som tävlar, inte material- och utrustningstillverkare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar