Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

måndag 1 mars 2010

Dessa underkläder...

Kanske är det dags att vi skaffar lite underklädeslagar a'la U.S.A. I vissa orter finns det klåfingrar som börjat lagstifta mot modet att underkläder syns i det offentliga rummet med motiveringen att det är störande för andra. Min fråga då är: Sen när blev det mitt problem att skydda andra från det de tycker är störande? Jag kan ju omöjligen veta vad personen bredvid mig tycker är stötande. För egen del har jag inte några problem med nakna människor, medan jag däremot kanske tycker vandringsstavar är djävulens påfund och ett moralförfall.

Skönt att vi slipper se kalsonger under badbyxorna på nästa bad här på Svettis i Uppsala, lördag 6:e mars kl 15- 17. Välkomna!

2 kommentarer:

 1. klart grabben skulle av bussen, eller dra upp brallorna bland folk åtminstonde. Det är kränkande för de andra passagerarna och bussföraren att tvingas kika på stjärthalvor som sticker ut med kallingar och allt. Inte är det diskriminerande att säga till om detta heller? Var går gränsen för DO?, kan jag kliva på och ha gylfen öppen och begära ersättning när damen i kassan eller föraren ber mig dra upp den?

  SvaraRadera
 2. Jag hörde en gång ett mycket bra uttryck:
  "Att bli uppretad är ett val"
  Ibland kanske det inte stämmer men i de flesta fall, som detta, är det sant. Som åskådare kan jag välja om jag skall skratta eller bli upprörd över att någon annans kalsonger alternativt skinkor sticker upp ur byxorna.
  Personligen tycker jag inte att det är tilltalande eller bekvämt, men jag väljer istället att skratta för mig själv och skaka lite på huvudet när jag ser det. Det finns så mycket annat att titta på när man åker buss så jag välja att titta någon annastans. Jag har dessutom svårt att se den skada någon skulle lida av någon annans kläder, även om modet skulle stipulera öppen gylf.

  SvaraRadera