Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

måndag 2 juni 2008

Eftertankar

Såhär efter att jag vågat prova och hunnit smälta intrycken tänkte jag prova att göra en lista över saker jag funderat över.

 • Varför har inte fler insett det sköna och avslappnade i att bara få släppa ner kläderna och känna vinden och solen med hela kroppen?

 • Varför upplevde jag stämningen som så mycket mer opretentiös och varför var det så mycket lugnare på nakenbaden jämfört med på textilstranden? (Svaret är förmodligen den relativt höga medelåldern)

 • Tänk en man som ligger på rygg och solar undersidan av pungen (jo, det går, men det ser inte speciellt avslappnat ut). Det var synen som mötte mig när jag kom över den lilla kullen som leder till nakenbadsudden, jag hade solen i ryggen och då mannen låg i riktning mot den lilla stigen var insynen total och jag fick känslan av att det var utstuderat. Det är en inte så välkomnande syn och jag kan tänka mig att speciellt ungdomar kan bli lite avskräckta. Nu skall vi inte gömma undan någon eller något, hela tanken är ju öppenhet och öppna kort men då det inte gick att komma ut till badet utan att gå med den utsikten i blickfånget den sista biten kanske man kan vara lite mer taktfull. Eller är det bara jag? Känns iallafall som en svår sak att ta upp med utövaren, det kan ju ha bara hampat sig så.

 • Jag är tveksam till att jag på en vanlig strand skulle få prata spontant och avslappnat med andra människor på det sätt jag fick där.

 • Inga barnfamiljer, men det kanske bara var just då? Jag var ju inte där så länge. Är det nån som vet om det brukar vara barnfamiljer där ute.


Sammalagt var det en skön upplevelse och jag kände mig utomordentligt tillfreds när jag knatade därifrån. Rekommenderas till samtliga som är det minsta intresserade eller nyfikna, det finns inte nåt att vara rädd för.
Tack Olle för den trevliga pratstunden och informationsbladen, mycket intressant och välkomnande.
Om vi har tur med väder och övrig planering så åker vi ut hela klanen på torsdag igen. Kan vi inte starta en familjenaturistgrupp så vi kan sammanstråla och barnen kan få leka därute? Finns det några intressenter för en mejlgrupp?

En bra och rolig guide på engelska för personer nyfikna på naturism. Det är alltid skönt när folk kan ha lite distans och våga blanda in humor även i ämnen de brinner för och verkligen tar på allvar. Det kanske är ett tecken på att man tagit till sig ett ämne, att man kan skämta om det.
Eller vad sägs om denna lista över hur man känner igen en naturist:
How to Spot a Naturist
 • A co-worker asks you if you want to see his tan lines and he takes off his ring.

 • You see a green capital letter 'N' bumper sticker on their car. The capital green N is the symbol for the Naturist Society.

 • They've got freckles... everywhere.

 • Early in the summer a friend has returned from the beach, she can't sit down, and she has her bra in her pocket.

 • You invite someone to go swimming and they have to go out and buy a bathing suit.

 • 12-foot fences around the back yard.

 • Even though you live on the coast, your friends drive four hours each weekend to go to the beach because 'it's a nice beach'.

 • At the entrance to their driveway there's a huge sign saying: 'Warning: Beyond this point you may encounter nude sunbathers.'


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar