Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

torsdag 12 juni 2008

Första gången

Det är nåt speciellt med första gången, eller vad säger ni. Det är så man vill uppleva det igen, men det går ju inte att få tillbaka den där förvånade känslan av hur skönt det är att våga vara naken tillsammans med andra.
Min första gång var på en spa-anläggning i Eindhoven, jag hade redan provat på att basta med blandade kompisgäng, så jag var redan medveten om hur skönt det var. Men det det var en speciell känsla att gå omkring bland främlingar helt naken, jag kände mig så fri, accepterad och allt jobbigt bara rann av mig. I takt med att jag blivit mer och mer naken har jag också lärt mig att acceptera min kropp till den grad att idag kunna säga att jag för det mesta är riktigt nöjd.
Nån mer som vill dela med sig?

1 kommentar:

  1. Instämmer till 100 procent. "Första gången" jag var naken i främmandes sällskap som vuxen var för ett par år sedan när jag besökte ett kurhotell i Tyskland som hade en Spa-anläggning. Det var helt tomt på folk i bassängen simmade gick sedan till bastun, tänkte väl inte så mycket på det, även där tomt stegade raskt in i en bastu i bara mässingen men väl inne i bastun upptäcker jag och försent att vända att det redan sitter en ensam mycket välvuxen tyska hon lika naken som jag. Efter första chocken och ett något knarrigt "Guten tag" kom jag lika fort ihåg att bastun var för både män och kvinnor, när chocken hade lagts sig kändes jag också hur den förvånande känslan av hur skönt det var att vara naken med andra och hur naturligt som helst att basta med andra hotellgäster oavsett om det var män eller kvinnor. Har efter detta besök, har jag besökt detta kurhotell flera gånger och tycker numera att det är hur naturligt som helst. Det är så naturligt att man vill uppleva det igen och igen, känslan att vara naken med andra är faktiskt mycket skön, avväpnande och avkopplande. Alla är där för att koppla av, alla vuxna åldrar ibland några barn är representerade, ingen tar notis om man är tunn, välvuxen, tjock eller har bilringar. Alla accepteras och det är avspänt och skönt. Lustigt nog är det få som förstår sig på denna känsla när man berättar om det hemma i Sverige medan det i Tyskland är hur naturligt som helst. Synd att det inte är likadant i Sverige. För att få uppleva samma känsla får man uppsöka något nakenbad under sommaren där man kan utsätta sin kropp för sol och friska bad. En underbar känsla som alla borde pröva på!

    SvaraRadera