Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

måndag 10 maj 2010

Min naturism...

Naturism är inte för alla brukar man säga, men är det så kanske att alla kan ha en egen naturism som inte behöver följa någon annans mönster...
Din naturism kanske innebär att du sitter naken i solen på den insynskyddade altanen med morgonrocken bakom ryggen för att snabbt kunna skyla dig om det kommer oväntat besök, eller så är du en av dem som flyttar ner till Cape D'agde ett par veckor varje år och har inte en tråd på dig under hela tiden.
Personligen är jag nöjd om jag får hänga på stranden utan kläder på sommaren och bada i pool om vintrarna. Sen går jag gärna runt utan kläder runt stugan om det är varmt nog och det är ok med alla inblandade. Det vore skönt om det inte var ett problem för någon men jag tycker inte det tjänar någons syften att vara militant, snarare tvärtom.
Om jag skulle dra till med något jag vill prova så är det att åka till en naturist resort på ett varmt ställe, La Jenny har vi hört mycket gott om och kanske blir det läge om nåt år eller så.

Vad innefattar din naturism? Hur naturistar du? Hur vill du naturista och vad skulle du vilja prova?
Berätta!

4 kommentarer:

 1. I min naturistvärld skulle den här mycket märkliga dubbelmoralen inte finnas! Jag skall förklara mig. Efter att jag och min fru varit organiserade naturister i många år och besökt åtskilliga bad, kampingar, resorts utomland, osv. Kan jag inte begripa varför det i stadgar, på websidor och i offentliga uttalanden ständigt framförs.
  1.öppenhet för individuella olikheter såsom sexuell läggning, kön, ras, mm.
  2.Totalt förnekande av sexuella drifter och överhuvud taget fysisk kontakt mellan människor.
  Medan det i verklighetens naturistvärld.
  1.finns ett starkt ifrågasättande mot ensamma män tex.
  2.I den sena timmens bastuaktiviteter har jag på flera ”seriösa” naturistställen varit med i synnerligen sexuella aktiviteter. Och på många badstränder florerar självklart lite småhångel i sommarvärmen, vilket är fullständigt självklart naturligt och dessutom i mina ögon helt ofarligt för tredje person.
  Jag tror att detta till stor del är ett generations problem, men ingen skulle bli gladare än jag om det visade sig att jag har fel. Underförstått så kan jag inte heller förstå denna låtsas skräck, då den uppenbarligen inte skadar någon, möjligen kan öppen kärlek skapa svartsjuka hos dom som inte tror sig kunna delta i denna öppenhet.

  SvaraRadera
 2. Det jag har emot öppna sexuella handlingar är väl den sammanblandning med swinging vi som naturister kan drabbas av. Jaha, vad gör det då? Swinging är väl inte farligt? Nej, i och för sig inte. Men med tanke på det problem samhället i stort har med öppen och fri sexualitet så gagnar det ju inte våra syften (att få folk att prova på och inse det fördelaktiga i vår livsstil) att vi förutsätts vara sexfantomer som har orgier på stränderna.
  Lika lite som jag vill se på när folk med kläder har sex på stranden så vill inte heller se när nakna personer idkar könsumgänge bland andra.
  De som vill ägna sig åt detta är fria att göra det och jag dömer dem inte. Det vi måste se till är att det finns en tydlighet, så att besökare till olika ställen som stränder och campingar, med eller utan kläder, vet vad man kan förvänta sig.
  Det är ett stort och svårt steg för många att våga prova på nakenbad, behöver man dessutom oroa sig för att det kan bli sexuella aktiviteter så är det nog lätt att låta bli helt och hållet.
  Vill vi endast kunna locka besökare ur de mest liberala och vidsynta kretsarna eller skall vi kunna locka alla som bara är intresserade av fria, nakna bad?
  Eftersom textilare ofta gör kopplingen nakenhet—sex, klassar oss som omoraliska och därmed anser att det inte är något för dem så behövs en tydlighet i att vi beter oss som påklädda människor, varken bättre eller sämre.
  Sen att ensamma män ses som skumma är en annan sak vi måste hjälpas åt att jobba bort. Vi brukar ju skryta om att vi ser individen när kläderna är borta, men i de fallen ser vi ett kön.

  SvaraRadera
 3. Jag och min fru och alla dessa naturister som lever på ett sätt och ”tycker” på ett annat ”korrekt” sätt förstår eller tror inte att denna sex skräck är representativ bland medborgarna i detta land, i synnerhet inte bland yngre wanabee naturister. Vi lever i den villfarelsen att folk som lever i en parrelation vill och anser att man skall kunna kramas, kyssas offentligt. Vi har ofta kännt stressen i blickarna som riktar sig mot oss när vi håller om varandra på ett naturistområde. Jag vill verkligen inte underblåsa ålders diskrimineringen, men, det är nästan uterslutande äldre naturister som riktar sina argusögon mot den som vidrör sin partner. Det här kanske låter som hysteri, men tyvärr så är det allt för sant.
  För övrigt så tycker jag att du nog övertolkade mig lite, jag menar verkligen inte att man skall ha samlag bland freesbees och karuseller! Bara vanlig enkel svensson beröring för att man tycker om varandra.
  För att egentligen svara på din rubrik ”Min naturism” så börjar jag fundera på om det inte vore praktiskt med ett naturist/nudist alternativ som riktar sig till oss som absolut inte är swingers men vill kunna vara nakna även vid sillunchen och grillningen efter klockan 17:00 sharp! Och kanske ge gumman en klapp på rumpan när det kanns så. Det kanske inte passar in att säga det här men det skulle ju kunna finnas utrymme för ett komersiellt alternativ? Tänk en helt vanlig kamping som drivs som en vanlig kamping men med optionen att välja själv om du vill bära kläder eller inte.

  SvaraRadera
 4. Jamendåså, då ligger vi ju närmare varandra än vad jag först trodde. Självklart skall vi kunna bete oss likadant med kläder som utan, inklusive kramar och kyssar.

  SvaraRadera