Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

torsdag 10 september 2009

Giftiga kläder

Ja, nu kanske inte det här är det främsta, eller ens mest seriösa, argumentet mot klädhysterin. Men lite talande är det ju att de tygstycken som är framställda för att skydda oss (och andra) mot den farliga nakenheten kanske kan vara farligare i sig.

Mer seriös är denna artikel som tar upp hur lätt det är att bli indoktrinerad till att tro att ens egen kropp inte duger. Författarinnan berättar vad hon själv var med om och hur hon kom ur de destruktiva tankarna genom yoga. Av en ren slump så säljer artikelförfattarinnan olika yoga-relaterade produkter som DVD-instruktioner mm.
Den youtube-film som ligger inbäddad mitt på sidan och som visar vilka steg som behövs för att få en modell att bli tillräckligt snygg kan vara bra att ta fram de dagar man inte känner sig så vacker... Jag slänger in den här också:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar