Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

måndag 14 september 2009

...men det är ju skillnad! Eller?

Under fliken "Global Terrorism" på sidan Right Side News hittar vi den här artikeln, vars existensberättigande verkar vara att kasta misstankar mot Islam i allmänhet och Hamas i synnerhet. Den tar upp de regler som Hamas, enligt en källa, vill verkställa på Gazaremsan. Reglerna syftar till olika behandling av män och kvinnor i olika situationer, bland reglerna nämns att kvinnliga studenter och jurister skall inte få visa sig utan huvudduk, män och kvinnor skall hållas separerade på kontor och i väntrum och män skall inte få bada iförda endast shorts.
Låter det bekant?
Jag kan inte låta bli att le lite över att det är en amerikansk sajt som rapporterar om detta med just den här vinkeln. Föreställ er att nån, till exempel nån i den nuvarande Amerikanska administrationen föreslog att det skulle bli förbjudet att tvinga kvinnor bära bikinitop vid bad. (Observera: Förbjuda ett top-tvång, inte att blanda ihop med ett topless-krav) Undrar hur det skulle låta på Right Side News då. Kan tänka mig att den kristna högern i USA skulle vråla ganska högt mot en sådan lag.
Nu tillbaka till vårat vackra, fria och så väldigt liberala land. Har vi inte lite samma tongångar här? I stort sett samma människor som förfäktar bruket av slöja med hänvisning till kvinnans frihet kan fara i taket när några kvinnor vill simma i en simhall utan bikinitop.
När skall det bli uppenbart för alla att det är samma maktstrukturer som ligger bakom?
Män som i skydd av kultur/religion bestämmer vad en person skall och inte skall få göra beronde på utseendet på dess genitalier.

2 kommentarer:

  1. Du skriver ju så klockrent och har så rätt att det inte finns något att kommentera...

    SvaraRadera
  2. @Thomp@, skall jag rodna nu? Tack, tack...

    SvaraRadera